Home | Contact | Shop | | BackSound

BackSound®

Floor - Jinx

Als je paard altijd enorm veel plezier had in het nemen van een sprongetje en nu maar stijfjes van de weide komt, dan weet je dat er iets mis is. Jinx was 8 jaar toen ze pijnlijk begon te lopen. Er werd een RX-scan genomen en eigenaresse Floor zette haar een tijd op rust, maar de merrie bleef mank. In 2017 wees een MRI-scan op tekenen van hoefkatrol, wat een streep trok door de sportieve toekomst van Jinx.

Tot Floor in maart van dit jaar een e-mail ontving van Michel waarin hij uitleg gaf over zijn nieuwe therapie: BackSound®. Floor besloot deze kans te grijpen en liet Jinx in de lente van dit jaar behandelen. Haar conditie verbeterde, maar Jinx leek wel wat meer tijd nodig te hebben. Toch was er geen enkele reden om te wanhopen: drie maanden na de behandeling was er een duidelijk verschil te zien.

“Jinx liep eerst nog een beetje stijf, maar ik mocht haar wel licht rijden in stap en draf. Dat vond ik al fantastisch. Daarna ging ze er verder op vooruit en ondertussen loopt ze volledig correct. Het parcours van Jinx heeft me geleerd dat prestaties en doelstellingen absoluut niet belangrijk zijn om van een paard te genieten. Haar aandoening zal nooit genezen. Maar als ik haar op deze manier nog een comfortabel leven kan bieden en we samen opnieuw regelmatig rustig kunnen gaan wandelen, ben ik echt heel erg gelukkig.”

Getuigenis