Home | Contact | Shop | | BackSound

Faciliteiten

Faciliteiten

EquiSound werd in 2006 opgericht door dierenarts en beeldvormingsexpert Michel Hoegaerts. Samen met zijn team ziet hij erop toe dat elk paard voor ieder probleem de optimale zorgen krijgt. Sinds 5 jaar vind je hen in een gloednieuw medisch centrum in Aalter.

Onderzoeksruimtes

EquiSound beschikt over 4 grote onderzoeksruimtes voor klinische, radiografische, echografische, UTC- en endoscopische onderzoeken. Ook de behandelingen vinden hier plaats.

Stallencomplex

Bij EquiSound beschikken we over ruime, koele en veilige (4x4,5m) binnenboxen. Indien paarden afgezonderd moeten worden, plaatsen we hen in onze veilige isolatiestallingen.

Operatiezaal en recovery

Onze operatiezaal is uitgerust met moderne apparatuur om alle ingrepen te kunnen uitvoeren volgens de regels van de kunst. Minstens zo belangrijk is onze apparatuur om paarden veilig te laten slapen... en gezond wakker te laten worden.

Pistes

Half werk staat niet in het EquiSound-woordenboek. Wij benaderen uw paard op holistische wijze. Dat betekent dat we rekening houden met tal van factoren. Zo bekijken we uw paard bij een orthopedisch onderzoek steeds op drie verschillende bodems. Daartoe beschikt EquiSound over een ruime piste met eb- en vloedbodem voor zowel bereden onderzoeken als evaluaties aan de longe. Paarden met orthopedische problemen worden daarnaast ook op zowel kiezel- als harde bodem gelongeerd.

MRI-zaal

EquiSound beschikt over het eerste MRI toestel in de Benelux dat het paard kan scannen van ondervoet tot de achterknie, inclusief het hoofd en de nek. De Rotating Vet MR Grande XL is de eerste MRI scanner ter wereld die een paard zowel rechtstaand als liggend kan onderzoeken. Daarnaast is dit toestel uitermate geschikt voor neurologisch en orthopedisch onderzoek bij kleine huisdieren.

Lees meer over MRI bij paarden

De website van Equisound maakt gebruik van cookies.   
Meer info   AKKOORD