EquiSound, uw gespecialiseerde paardenkliniek
Paardenkliniek

Echografie bij het paard

Een echografie is door de brede inzetbaarheid van de techniek onmisbaar geworden bij een klinisch onderzoek van uw paard. Met gedetailleerde beelden kunnen we de pezen, spieren, zenuwen, bloedvaten, het botoppervlak enz. evalueren en opmeten. Paardenkliniek EquiSound beschikt over 3 high-end echografietoestellen.

Kunst, techniek en wetenschap

Met een echografie brengen we de weefsels van het paard aan de hand van geluidsgolven in beeld.

Deze techniek verenigt als geen ander kunst en wetenschap. De coördinatie tussen de handen van de echografist en het brein, de vertaling van 3D naar 2D en de noodzakelijke anatomische kennis vergen jarenlange training.

Echografie van het bekken

Met een echografie kunnen we artrose in het bekken van een paard constateren en met lange naalden echogeleid behandelen. Door de dikte van de achterhand is dat niet mogelijk met een röntgenfoto.

Onderzoek van peesblessures

Peesletsels (tendinitis of tendinose) ter hoogte van de strek- en  buigpezen van voor- en achterbenen komen frequent voor. Het zijn de zwakke schakels tussen de spieren en hun aanhechting op het bot.

Als de pezen gezwollen, warm en pijnlijk zijn, is het belangrijk om ze met een echografie te onderzoeken. Zo kunnen we nagaan hoe groot en hoe uitgebreid het letsel is en een gepaste behandeling of revalidatie voorstellen. Het doel is om het herstelweefsel zo optimaal mogelijk te maken en uw paard zo snel mogelijk weer aan het werk te krijgen.

Loopt uw paard niet soepel of merkt u een zwelling op aan de benen? Maak dan een afspraak met EquiSound. Met gepaste sportbegeleiding kunt u peesblessures helpen voorkomen.