Home | Contact | Shop | | BackSound

Nieuws

Vacature 2024

EquiSound is op zoek naar een paardendierenarts met expertise in orthopedie en prestatieklachten.

Meer info...

Michel Hoegaerts

BackSound®

“Na acht jaar ontwikkeling, lanceerde Paardenkliniek EquiSound in 2020 BackSound®. Met deze nieuwe behandelmethode wil dierenarts Michel Hoegaerts samen met zijn team een oplossing bieden voor paarden met chronische voet- en beenpijn. En het lijkt er alvast op dat ze daarin slagen: bijna 90% van alle 84 paarden die behandeld werden, loopt ondertussen terug correct en pijnvrij.

Ontdek pagina over BackSound® alles over hoe deze nieuwe behandeling paarden met aandoeningen als hoefkatrol, spat, artrose, botresorptie, … nieuwe kansen geeft.”

Lees meer

MRI scanner

We presenteren met trots het eerste MRI toestel in de Benelux dat ook de achterknie van het paard, het hoofd en de nek kan onderzoeken. De eerste MRI scan ter wereld die een paard zowel rechtopstaand als liggend kan onderzoeken. En bovendien het eerste toestel dat dit kan combineren met orthopedische en neurologische onderzoeken van kleine huisdieren.

Omdat wij bij EquiSound altijd correcte info willen verstrekken, een kleine correctie op de tekst van de (goedbedoelende) reporter: MRI onderzoeken van de voet gebeuren al verschillende jaren bij het rechtstaande paard. Het MRI toestel bij EquiSound kan dit als eerste in de wereld combineren met het onderzoek van het volledige lichaam van het paard (hoofd, nek, knie) onder algemene narcose. Deze enorme waaier aan mogelijkheden maakt onze opstelling uniek.)

What's in a name: My horse is sound

De naam ‘EquiSound’ draagt veel betekenissen. ‘Equi’ staat voor equilibrium (evenwicht) en is ook een Latijnse term voor onze edele viervoeter. ‘Sound’ betekent onder andere geluid. Geluidsgolven zijn heel belangrijk bij de beeldvorming van gewrichten en pezen, zowel bij echografie als bij magnetische resonantie. Tegelijk betekent in het Engels ‘My horse is Sound’: mijn paard loopt correct.

Multidisciplinaire aanpak

EquiSound werd 10 jaar geleden opgericht door dierenarts Michel Hoegaerts. Zijn passie voor paarden, medische beeldvorming en het bewegingsapparaat zorgden al gauw voor de omschakeling van een mobiele naar een vaste praktijkinstallatie te St-Laureins. Daar werden paarden met orthopedische problemen en prestatieklachten onderzocht en behandeld. Op onze nieuwe locatie te Ursel werken we met een team van gespecialiseerde dierenartsen zodat uw paard voor ieder probleem de beste zorgen krijgt.

Nog vragen over onze diensten? Of wilt u een afspraak maken met uw dierenarts?

Contacteer ons dan

Michel Hoegaerts

Werkwijze

Bij EquiSound bent uw welkom met al uw problemen omtrent uw (sport)paard of -pony. Zowel kreupelheden, chriurgie, prestatieklachten, interne geneeskunde etc. Ontdek ons aanbod van diensten

Bij EquiSound heeft iedere klant een eigen "manager-dierenarts":  Eén van de dierenartsen is verantwoordelijk voor het welzijn en het complete management van uw paard.  Zijn er problemen ontdekt bij jouw paard die het best verzorgd worden door een ander teamlid, dan wordt die afspraak in overleg met u,  voor u geregeld.  De "manager" van jouw paard blijft wel steeds dezelfde persoon. Zo behoudt iedere klant zijn vast aanspreekpunt en vertrouwenspersoon.

Stallencomplex EquiSound