EquiSound, uw gespecialiseerde paardenkliniek
Paardenkliniek

Michel Hoegaerts

Dierenarts, Orthopeed en Echografist voor paarden.

Michel Hoegaerts

Michel studeerde af als dierenarts in juli 2000 aan de faculteit diergeneeskunde van de Universiteit Gent, België. Na enkele jaren paardenpraktijk in Nederland startte hij in 2002 een 4 jarige specialistenopleiding “Medische Beeldvorming" (radiologie, ECVDI) aan de vakgroep Medische Beeldvorming van de faculteit diergeneeskunde te Gent. Hij beëindigde deze opleiding eind 2006. Zijn onderzoek handelde over de “echografische benadering van de knie bij het paard”. Tijdens deze opleiding bekwaamde hij zich in de echografie van pezen, banden en gewrichten. Op deze manier werd de orthopedische echografie door de jaren heen zijn passie. Michel is sinds 2004 uitgenodigd spreker op verschillende nationale en internationale congressen en symposia. Hij geeft op regelmatige basis bijscholing in echografie aan dierenartsen. Sinds 2007 is Michel lid van de I.S.E.L.P. (International Society of Equine Locomotory Pathology).

Sinds 2006 is Michel oprichter en ondernemer bij EquiSound. In 2016 is EquiSound uitgegroeid tot een miltidisciplinair centrum met een uitgebreid Team en aanbod aan Diensten. De gloednieuwe MRI scanner is hierbij de kers op de taart.
Zijn passie is het orthopedische onderzoek, de bijhorende beeldvorming (RX, echo, MRI) en het gedreven zoeken naar oplossingen.

 

De website van Equisound maakt gebruik van cookies.   
Meer info   AKKOORD

De website van LDL Group, maakt gebruik van cookies.   
Meer info   AKKOORD